Σήμερα η εκδήλωση στην Ασέα!! Αλλαγή ημερομηνίας - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

8/7/22

Σήμερα η εκδήλωση στην Ασέα!! Αλλαγή ημερομηνίας***ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ***

Αγαπητοί φίλοι, εξαιτίας της κακοκαιρίας του Σαββάτου, η εκδήλωση μεταφέρεται στην Παρασκευή, 8 Ιουλίου και ώρα 20.30. Κράτηση θέσεων μπορείτε να κάνετε με απλό μήνυμα στο 6948330153 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στο http://www.astroasea.com/reservation.html. Λόγω της αλλαγής ημερομηνία, θα επιτραπεί η ελεύθερη προσέλευση αλλά προτεραιότητα για το αστεροσκοπείο θα έχουν οι επισκέπτες με κράτηση.
Η πρώτη επιστημονική ομιλία για το φετινό καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022. Καλεσμένος στο Αστεροσκοπείο Ασέας, θα έρθει ο Αστροφυσικός Μιχάλης Παπαχρήστου ερευνητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ομιλία του κ. Παπαχρήστου έχει τίτλο "Ενεργοί Γαλαξίες".
Μετά από δεκαετίες αστρονομικών παρατηρήσεων, γνωρίζουμε πλέον πως στο κέντρο κάθε Γαλαξία, βρίσκεται μία υπερμεγέθης Μαύρη Τρύπα με μάζα εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων Ήλιων. Πώς αυτή η τεράστια ποσότητα μάζας αλληλεπιδρά με το περιβάλλον της, τι φαινόμενα δημιουργεί και πως επηρρεάζει τον ίδιο τον σχηματισμό άστρων; Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρόσφατη επιτυχής φωτογράφιση της Μαύρης Τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία μας και γιατί ήταν τόσο δύσκολο να επιτευχθεί;
Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν κατά τη διάρκεια της ομιλίας και κατά τη διάρκεια της παρατήρησης που θα ακολουθήσει. Η βραδιά συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Για τη συμμετοχή σας στη βραδιά, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στο http://www.astroasea.com/reservation.html
και η χρήση μάσκας ΚΝ95. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συμμετοχή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages