Απο 9 μέτρα ύψος έπεσα τα δυο αδέρφια στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Απο 9 μέτρα ύψος έπεσα τα δυο αδέρφια στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας

Οι δύο εργάτες 22 και 24 ετών τραυματίστηκαν με βαριές κακώσεις όταν έπεσαν από γερανοφόρο καλάθι ύψους 9 μέτρων στο Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΣΔΙΤ
Ενα εργατικό ατύχημα αναστάτωσε σήμερα το πρωί την Παλαιόχουνη Αρκαδίας, με μία πτώση δύο νεαρών ανδρών που παραλίγο να αποβεί μοιραία. Συγκεκριμένα στην πρωινή βάρδια της Παρασκευής 15 Ιουλίου, στο κέντρο διαχείρισης απορριμμάτων ΣΔΙΤ, δύο αδέρφια 22 και 24 ετών περίπου εκτελώντας υδραυλικές εργολαβικές εργασίες, έπεσαν από γερανοφόρο καλάθι ύψους 9 μέτρων που από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε στο έδαφος προκαλώντας τους πολλαπλούς τραυματισμούς και βαριές κακώσεις.

Τα δύο αδέρφια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται, ενώ τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.
Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Να υπάρξει σε βάθος διαλεύκανση

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας ζητώντας διεξοδική διερεύνηση και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο συνδικαλιστικός φορέας:


«Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις πλημμελείς και επισφαλείς συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο Νομό απειλώντας τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε καλέσει τις αρμόδιες εποπτικές και ελεγκτικές αρχές να εστιάσουν στην τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, στη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και στην ανάσχεση της εντατικοποίησης της δουλειάς.


Τα εργατικά ατυχήματα δεν μπορεί ούτε πρέπει να γίνονται καθημερινότητα για τους εργαζόμενους.

Το φθηνό μεροκάματο των εργολαβικών εργατών έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε μεροκάματο του τρόμου.

Η διεξοδική διερεύνηση και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος είναι επιτακτική, ο καταλογισμός, η απόδοση και η ανάληψη ευθυνών επιβάλλεται να είναι άμεσα.


Οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν επιτέλους να σταματήσουν να κωφεύουν και να ενεργοποιηθούν πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Η υγεία και ασφάλεια απαιτείται να είναι κριτήριο επί ποινή αποκλεισμού σε κάθε Σύμβαση, και όχι ψιλά γράμματα.

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας βρίσκεται στο πλευρό των τραυματιών συναδέλφων, με τις ευχές όλων για πλήρη και ταχεία ανάρρωση να συνοδεύουν αυτούς και την οικογένειά τους.

Ζητάμε:Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος .
Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο για το παραπάνω ατύχημα.
Την ουσιαστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και των αρμοδιοτήτων τους με επιτάχυνση της εφαρμογής των αποφάσεων των ελεγκτικών αρχών (Επιθεωρήσεις Εργασίας-ΕΥΠΕΑ (ΕΦΚΑ)) με πλήρη στελέχωσή τους.
Την επαναφορά είτε την λειτουργία κλιμακίου ΤΤΥΕ στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Το Ε.Κ. Αρκαδίας με ευθύνη και συνέπεια διεκδικεί ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους».
Εργατικό ατύχημα στην Αρκαδία: Παραλίγο μοιραία πτώση για δύο νεαρά αδέρφια στην Παλαιόχουνη (anagnostis.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου