ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ| ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ 2022 - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ| ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ 2022ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ 2022

Στις 16 και 17 Ιουλίου εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Θεοφόρου Πατρός Ωφελίμου Επισκόπου Τεγέας και της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας.
Την ημέρα της εορτής στις 17 Ιουλίου τελέστηκε όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρίου κυρίου Αλεξάνδρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κύριος Θεόκλητος.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε εξαιρετική ομιλία για την ζωή και την πορεία του Αγίου Ωφελίμου από την Αν. Προϊσταμένη του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα. Μαρίνα Παπαδημητρίου η οποία έχει μελετήσει τον βίο του Αγίου στην Διδακτορική της Διατριβή.
Τόσο ο Τεγεατικός Σύνδεσμος όσο και η κυρία Παπαδημητρίου δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού για την διοργάνωση ημερίδας αφιερωμένης στον Βίο του Αγίου Ωφελίμου Επισκόπου Τεγέας.
Μετά το πέρας της τελετής ο Τεγεατικός Σύνδεσμος παρέθεσε φιλοξενία στους πιστούς στον χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Τεγεατικού Συνδέσμου. ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κύριο κύριο Αλέξανδρο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τεγέας κύριο Θεόκλητο, την κυρία Παπαδημητρίου καθώς επίσης και τους πιστούς που συμμετείχαν στην εορτή του Αγίου Ωφελίμου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου