Το μήνυμα του Δένδια για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Το μήνυμα του Δένδια για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην αξιοποίηση των ΑΠΕ και στη διασυνδεσιμότητα με φίλες χώρες, έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την ενεργειακή επάρκεια», λέει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«H Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού Green Deal, την προστασία του οικοσυστήματος και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, με τη μετάβαση, με στοχευμένα μέτρα, σε μία καθαρή, κυκλική οικονομία» τονίζει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει, πως η Ελλάδα πρωτοστατεί στην αξιοποίηση των ΑΠΕ και στη διασυνδεσιμότητα με φίλες χώρες, έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την ενεργειακή επάρκεια, με προφανή οφέλη στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην περαιτέρω γεωπολιτική μας αναβάθμιση.

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος «αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι έχουμε Μόνο Μία Γη και πρέπει να δράσουμε τώρα για να την προστατεύσουμε», τονίζει σε μήνυμά του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, υπογραμμίζει, πως για τη δική μας ύπαρξη, για τις μελλοντικές γενιές, για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με διεθνείς εταίρους για ένα καθαρότερο, πιο πράσινο, βιώσιμο μέλλον.πηγή:https://www.cnn.gr/politiki/story/315191/to-minyma-toy-dendia-gia-tin-pagkosmia-hmera-perivallontos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου