“Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ” το βιβλιο του σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Post Top Ad

διαφημιστειτε εδω πληρ. 6907922325

“Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ” το βιβλιο του σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού
Αγαπητοί φίλες και φίλοι.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω το πρώτο μου μυθιστόρημα! Το πρώτο μου βιβλίο.!
Μέχρι σήμερα έγραφα σενάρια και τα έκανα ταινίες. Και το μυθιστόρημα “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ” με τον συμπληρωματικό τίτλο: και ο «ΤΑΛΩΣ 21ος αιώνας», ως σενάριο γράφτηκε στην αρχή, με σκοπό να γίνει κι αυτό ταινία. Ο λόγος που αποφάσισα να το μετατρέψω σε μυθιστόρημα ήταν, πώς για να γίνει ταινία έτσι όπως την ονειρεύομαι, χρειάζονται πολλά χρήματα. Κι από τη στιγμή που το κέντρο κιν/φου, το υπουργείο πολιτισμού και οι Έλληνες παραγωγοί δεν συγκινούνται με το όνειρό μου, αποφάσισα να στραφώ προς άλλες κατευθύνσεις. Όμως μόνο με ένα σενάριο στο χέρι, δεν πρόκειται να πάω πουθενά. Ο δεύτερος λόγος που με ενεθάρρυνε να συνεχίσω να το γράφω ως μυθιστόρημα, ήταν όταν ξεπήδησε από μέσα μου μια ακατανίκητη ανάγκη να ανατρέξω σε κείνη την πηγή που αναβλύζει αστείρευτα, την Ελληνική γλώσσα και να συνταξιδέψω μαζί της στους μαγικούς κόσμους του λογοτεχνικού- ποιητικού λόγου.
Αγαπητοί φίλες και φίλοι.
Έχω κάνει πάνω από 20 ταινίες. Σε κάθε εποχή προσπαθούσα ως καλλιτέχνης ως άνθρωπος, ως Έλληνας να εκφράζω τα πιστεύω μου και να καταθέτω τον λόγο μου. Σήμερα με αυτό το μυθιστόρημά μου μου έκανα το πρώτο βήμα. Και είμαι ευτυχής γι αυτό. Ένα βιβλίο είναι από μόνο του ένα αυτόνομο, ολοκληρωμένο έργο τέχνης. Είναι πλήρες και δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Έλα όμως που εγώ ως σκηνοθέτης του κίν/φου το χρειάζομαι τώρα περισσότερο από πριν. Γιατί θα διαβαστεί θα δοκιμαστεί στην κρίση των αναγνωστών κι όταν φτάσω στο σημείο να το κάνω ταινία θα έχω επι πλεόν τα σχόλια και τις κριτικές του κόσμου Αυτός είναι άλλωστε ο προορισμός του. Είμαι αποφασισμένος να το παλέψω με την βοήθεια όλων των φίλων, με την δική σας βοήθεια να τον πραγματοποιήσω.. Θέλω αυτό το έργο να ξεπεράσει όλα εκείνα τα εμπόδια που επιβάλουν οι μηχανισμοί της σιωπής, για να ακουστεί η φωνή του όσο δυνατά και πιο μακριά μπορεί.
Το βιβλίο τυπώθηκε από τις εκδόσεις «Καταγράμμα».Μετά από μερικές μέρες θα το έχω στα χέρια μου. Στις 14 Ιουνίου ημέρα Τρίτη 7μμ θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του, στην αίθουσα της εταιρίας Ελλήνων λογοτεχνών Ακαδημίας και Γενναδίου 8. Θα βγάλω ανακοίνωση αλλά σας το λέω από τώρα.. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου