Πραγματοποιήθηκε στη Μεγαλόπολη η διάλεξη με θέμα το Θέατρο και το Θερσίλειο της Μεγάλης ΠόληςΔήμος Μεγαλόπολης: Η Διάλεξη με θέμα το Θέατρο και το Θερσίλειο της Μεγάλης Πόλης: Αρχαιολογικές έρευνες και αναστηλωτικές εργασίες 1890-2022

Ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαλόπολης φιλοξένησαν την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης διάλεξη με θέμα «Το Θέατρο και το Θερσίλειο της Μεγάλης Πόλης: Αρχαιολογικές έρευνες και αναστηλωτικές εργασίες (1890-2022)», με ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Σ. Ι. Κίσσα, Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.
Ο κ. Κίσσας ενημέρωσε για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Αρχαίο Θέατρο που αφορούν στην υλοποίηση της μελέτης εφαρμογής για την αποκατάσταση και ανάδειξη της Β΄ και Γ΄ από ανατολικά κερκίδας του κοίλου του Θεάτρου και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου (2014-2020) ύψους 480.000,00€,
Αναφέρθηκε στις προοπτικές που δημιουργούνται και πως μέσα από τα επιστημονικά δεδομένα μπορεί να προχωρήσουν οι εργασίες για την επιτρεπόμενη αναστήλωση και αξιοποίηση του μνημείου.
Ανέλυσε λεπτομερώς όλες τις παραμέτρους και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυτό το σκοπό, απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών και κάλεσε όσους επιθυμούσαν το Σάββατο 25 Ιουνίου να επισκεφτούν το Αρχαίο Θέατρο, για να εξηγήσει από κοντά σε όλους όσα που ανέφερε στη διάλεξη του.
Για την υποστήριξη του παραπάνω ενταγμένου έργου, ήδη η Δημοτική Αρχή έχει προτείνει στην ΕΦΑ Αρκαδίας να διατεθούν συμπληρωματικά οι πιστώσεις, ύψους 300.633,31€, από το Λιγνιτόσημο, που έχουν δεσμευτεί σε Προγραμματική Σύμβαση, με τίτλο «Αποκατάσταση και ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης», που έχει συναφθεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί.
Η Δημοτική Αρχή είναι σε συνεχή επαφή με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και επιθυμεί με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να δώσει μία κινητικότητα σε όλες αυτές διαδικασίες που απαιτούνται για να δούμε να παίρνει σάρκα και οστά το όνειρο της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου, κάτι που αποτελεί όραμα για κάθε Μεγαλοπολίτη.
Στη διάλεξη παρευρέθηκαν: Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιάκωβος Κανάκης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης κ. Αντώνης Κυριακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Σιέμπος, Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης Ιωάννης Μπουγιούκος, ο Πρόεδρος της "ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε" κ. Παναγιώτης Μπούρας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελoύς Επιχείρησης του Δήμου Μεγαλόπολης κ. Χρήστος Κουμουνδούρος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» κ. Γιάννης Γκιουμές, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, Υπαστυνόμος Β’ κ. Γεώργιος Λειβαδίτης, Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Μεγαλόπολης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο από τη διάλεξη.
https://www.youtube.com/watch?v=b-QZIE-tTlc
Εκ του Δήμου


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

KOKORIS

DESTINO