ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μαθητείας Τρίπολης: Σήμερα οι αιτήσεις για πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μαθητείας Τρίπολης: Σήμερα οι αιτήσεις για πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού

 

Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 18:00, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για 51 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και επτά Πειραματικές ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

Οι προσλήψεις αφορούν την επόμενη σχολική σεζόν (2022 – 2023), θα πραγματοποιηθούν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 3 Ιουλίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed

Remaining Time 0:00
 

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες Εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας της ΔΥΠΑ

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ/ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν:

  • 51 ΕΠΑΣ με 31 ειδικότητες υψηλής ζήτησης που εφαρμόζουν το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).
  • Επτά 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας με 3 ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπου εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα  επαγγελματικής εκπαίδευσης σε επτά πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

Για τη λειτουργία των ΠΕΠΑΣ η ΔΥΠΑ συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού.

workenter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages