Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας από τις 27 Ιουλίου - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας από τις 27 Ιουλίου

 

Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης έρχονται στο κινητό μας τηλέφωνο από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Ο προγραμματισμός είναι το απόγευμα της 27ης Ιουλίου. Σε έναν μήνα θα έχουμε ηλεκτρονικά ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης, «γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο», εξήγησε στο «2ο ΟΤ FORUM».
Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, αυτό που θέλει να κάνει το υπουργείο «είναι αυτό το οποίο έχουμε πει εξαρχής: να έρθει η ταυτότητα όπως είχε έρθει ήδη για το πιστοποιητικό του COVID, σας θυμίζω τα Χριστούγεννα, και πλέον να γίνει με ένα πιο αισθητικά άρτιο τρόπο για όλες τις χρήσεις, εθνικά».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ακόμη ότι «αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το νομοθετήσουμε εθνικά. Η διαφορά των διαβατηρίων είναι ότι συνιστούν ταξιδιωτικά έγγραφα και άρα απαιτούν διμερείς συμφωνίες. Εμείς λοιπόν αρχικά διεκπεραιώνουμε το εθνικό κομμάτι. Το εθνικό κομμάτι είναι ότι περνάμε τη ταυτότητα και το δίπλωμα στο κινητό. Αυτό θα γίνει τέλη Ιουλίου θα έρθει και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Pages