Εφικτός ο στόχος της Βουλγαρίας να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2024, εκτιμά η Κομισιόν - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Εφικτός ο στόχος της Βουλγαρίας να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2024, εκτιμά η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, θα συνεχίσει να εργάζεται υπέρ των προσπαθειών του Σόφιας για την ένταξη - Δεν πληροί η χώρα δύο από τα προαπαιτούμενα

Η Βουλγαρία σκοπεύει να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2024 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται υπέρ αυτών των προσπαθειών, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο στόχος είναι εφικτός εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, πρόσθεσε.


Νωρίτερα την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η Βουλγαρία ακόμη δεν πληροί δύο από τα προαπαιτούμενα για να ενταχθεί στην ευρωζώνη, τους δείκτες σταθερότητας των τιμών και τη νομοθεσία που να συμμορφώνεται πλήρως με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι ο πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στη Βουλγαρία είναι άνισος. Αναφέρεται ότι τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την χώρα δείχνουν ότι ο υψηλός πληθωρισμός προκλήθηκε από την αύξηση στις τιμές της ενέργειας. Η επόμενη έκθεση αναμένεται να δείξει μια θετική αλλαγή τον επόμενο χρόνο, γιατί πληθωριστικές πιέσεις θεωρούνται προσωρινές και αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά. Για τον λόγο αυτό, δεν υπάρχουν προσδοκίες για περαιτέρω καθυστέρηση για τη Βουλγαρία στην πορεία προς την υιοθέτηση του ευρώ.

Ακόμη, η Κομισιόν σημειώνει ότι η ευρωζώνη αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι χώρες της ΕΕ για να ενταχθούν στην κοινότητα (εξαιρουμένης της Δανίας).


Η έκθεση σημειώνει ότι η Σουηδία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία επίσης δεν πληρούν ακόμη τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ευρωζώνη. Πάντως δεν επιθυμούν όλες αυτές οι χώρες την ένταξή τους.
πηγή:https://www.protothema.gr/world/article/1250238/efiktos-o-stohos-tis-voulgarias-na-edahthei-stin-eurozoni-to-2024-ektima-i-komision/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου