Κάλεσμα για δωρεά αντικειμένων στο Κέντρο Προβολής της Σιδηροδρομικής και Ελαιοκομικής Ιστορίας του Ελαιοχωρίου - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Breaking

Post Top Ad

διαφημιστειτε εδω πληρ. 6907922325

Κάλεσμα για δωρεά αντικειμένων στο Κέντρο Προβολής της Σιδηροδρομικής και Ελαιοκομικής Ιστορίας του Ελαιοχωρίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συμπολίτες
Όπως γνωρίζετε, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρίπολης, το Τοπικό Συμβούλιο Ελαιοχωρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίου έχουν αναλάβει ενεργό δράση για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του Ελαιοχωρίου, η οποία περιλαμβάνει τόσο την υλική όσο και την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά.
Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται το έργο «Δημιουργία Κέντρου Προβολής της Σιδηροδρομικής και Ελαιοκομικής Ιστορίας του Ελαιοχωρίου», το οποίο θα ζωντανεύει την ιστορία, τις καθημερινές ασχολίες και τις παραδόσεις μας, συνδυάζοντας αυθεντικά αντικείμενα και πρωτότυπες εφαρμογές, για να θυμούνται οι παλιότεροι, να μαθαίνουν οι νεότεροι και να γνωρίζουν οι επισκέπτες.
Η δημιουργία του Κέντρου χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών και κατοίκων της περιοχής. Σας καλούμε λοιπόν να σκαλίσετε τις αναμνήσεις σας, να ανοίξετε τα σεντούκια και τα συρτάρια σας και να σκεφτείτε αν έχετε κάποιο αντικείμενο που θα θέλατε να δωρίσετε ή να δανείσετε στη συλλογή.
Συγκεκριμένα αναζητούμε αντικείμενα πριν το 1950, όπως:
-Γεωργικά εργαλεία και αντικείμενα που σχετίζονται με την αγροτική ζωή (ελιά, σιτάρι, αμπέλι…)
-Αντικείμενα που συνδέονται με τον σιδηρόδρομο, τις μεταφορές και τα ταξίδια.
-Αντικείμενα που σχετίζονται με τη σχολική ζωή
-Παλιά παιδικά παιχνίδια
-Αντικείμενα που συνδέονται με τοπικές γιορτές, έθιμα και παραδόσεις
-Παραδοσιακές φορεσιές και άλλα αντικείμενα ένδυσης και στολισμού
-Παλιά μαγειρικά σκεύη (πήλινα ή μπακιρένια) και αντικείμενα που σχετίζονται με τις ασχολίες στο σπίτι (ρόκες, αργαλειοί, παραδοσιακά εργόχειρα…)
-Παλιές φωτογραφίες και έγγραφα (πριν το 1950)
Τα αντικείμενα αυτά μπορεί να εκτεθούν στο μουσείο ή να φωτογραφηθούν / ψηφιοποιηθούν για να χρησιμοποιηθούν στις παραγωγές που θα πλαισιώνουν την έκθεση.
Επίσης, όσοι έχετε αναμνήσεις από τον τρόπο που γίνονταν οι δουλειές, από ιστορίες, παραδόσεις, γιορτές, τραγούδια, πώς ήταν ο τόπος και τι άλλαξε… θα χαρούμε να τις μοιραστείτε μαζί μας.
[στοιχεία επικοινωνίας]
Γραφείο Δημάρχου Τρίπολης: 2713600 402, 403
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ελαιοχωρίου, κ. Μέγγος Ιωάννης 6936470993 Πολιτιστικός Σύλλογο Ελαιοχωρίου, κ. Σκλημπόσιος 6976198871

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου